Przemysł spożywczy

Gospodarowanie energią, surowcami i materiałami w logistyce produkcji zakładów piwowarskich

Autorzy skupili się m.in. na omówieniu konwencjonalnych wskaźni­ków zużycia energii i wody w zakładach piwowarskich, komputerowym sterowaniu urządzeniami przyjęcia i transportu towaru na warzelnię i fermentownię, scharaktery­zowali różne linie rozlewu piwa i ich eks­ploatację, przeanalizowali zużycie energii elektrycznej oraz cieplnej w ocenie energochłonności i wielkości produkcji oraz zużycie wody, wytwarzanie ścieków i ma­teriały produkcyjne....

35,00 zł
Zanieczyszczenia żywności

Najważniejsze zagadnienia związane z zanieczyszczeniem żywności, naturalne szkodliwe związki, zanieczyszczenia chemiczne i mikrobiologiczne....

37,90 zł
Funkcjonowanie wybranych ogniw łańcucha żywnościowego w Polsce w kontekście rozwoju biogospodarki

Wdrażanie koncepcji biogospodarki staje się coraz bardziej popularnym narzędziem rozwoju regionalnego, służącym tworzeniu innowacyjnego, zasobo-oszczędnego i konkurencyjnego społeczeństwa, w którym zapewnienie bezpieczeństwa żywnościowego realizowane jest w warunkach chroniących środowisko naturalne....

38,90 zł
Metody oceny towaroznawczej surowców i produktów zwierzęcych

Zasady i normy służące ocenie towaroznawczej surowców i produktów pochodzących od zwierząt gospodarskich, a także ryb i pszczół, począwszy od mleka, a na wełnie i pierzu kończąc...

45,00 zł
Kształtowanie jakości i standaryzacja surowców roślinnych

Aspekty środowiskowe i jakościowe, które wpływają na kształtowanie się plonów surowców o określonej wartości odżywczej i energetycznej. ...

68,00 zł
Zagrożenia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności

Aspekty zdrowotnego bezpieczeństwa żywności, skupiając się na zagrożeniach, jakie niosą ze sobą jej zanieczyszczenia, wprowadzane substancje dodatkowe oraz surowce genetycznie modyfikowane. ...

87,00 zł