Po prostu chleb

  • Wydawnictwo: Publicat
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Siegfried Brenneis
  • Wydawca, rok wydania: Publicat, 2024
  • Liczba stron : 160
  • Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 220 mm
  • ISBN: 978-83-271-2676-4
  • szt.
  • 45,00 zł

Domowe pieczywo na zakwasie krok po kroku

Czy może być coś lepszego niż pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika?
Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i przystępny sposób tłumaczy, jak wyhodować własny zakwas, odpowiednio go prowadzić, a następnie używać do wyrobu domowego pieczywa.
Znajdziesz tutaj podstawowe przepisy, idealne dla osób początkujących, a także wiele receptur dla tych, którzy pieką na zakwasie już od jakiegoś czasu. Dzięki tej książce upieczesz nie tylko chleb, bułki czy bagietki, ale również ciasta i inne słodkości.