Polityka prywatności i bezpieczeństwa

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w celu realizacji zamówień.

Dane osobowe są niezbędne do realizacji zamówień. Brak podania wymaganych w formularzu zamówień danych uniemożliwi nam realizację zamówienia.

Klient, po zarejestrowaniu się, uzyskuje dostęp do dodatkowych opcji dostępnych jedynie dla zarejestrowanych użytkowników (trwały koszyk, historia zamówień, itp.).

W formularzu rejestracyjnym indywidualnego konta należy podać podstawowe dane, a także zgodnie z aktualnie obowiązującą Ustawą o ochronie danych osobowych wyrazić zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych dla celów marketingowych (zgoda na Newslettera).

Dane osobowe przekazane nam podczas procesu rejestracji oraz zakupów w naszym sklepie, są gromadzone i przetwarzane zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997 r. (Dz.U. nr 133 poz. 883).

Każdy użytkownik naszego sklepu, ma prawo do wglądu, modyfikacji, a także usunięcia swoich danych osobowych z naszej bazy danych.

Certyfikat SSL

Księgarnia agroswiat.pl do ochrony danych osobowych Klientów stosuje protokół SSL.

Certyfikat SSL to narzędzie, które szyfruje dane przesyłane drogą elektroniczną, pomiędzy serwerem, a użytkownikiem w celu uniemożliwienia przechwycenia poufnych danych. Certyfikaty SSL gwarantują wiarygodność stron internetowych, które chronią, a użytkownicy, którzy łączą się ze stroną zabezpieczoną certyfikatem SSL mają absolutną pewność, że łączą się bezpiecznie z właściwym serwisem.

Księgarnia agroswiat.pl posiada certyfikat bezpieczeństwa wystawiony przez firmę Unizeto Technologies S.A.

Bezpieczeństwo płatności online

Bezpiecznej autoryzacji on-line dokonujemy przez usługę Dotpay pośredniczącej w płatnościach kartami płatniczymi i przelewami elektronicznymi.

Po wyborze płatności za pośrednictwem Dotpay Klient zostaje przeniesiony przenosi Klienta na stronę podmiotu obsługującego usługę, gdzie odbywa się autoryzacja dla płatności kartą kredytową lub na stronę banku, gdzie Klient dokonuje szybkiego przelewu.

Newsletter

Istnieje możliwość otrzymywania wiadomości o nowościach wydawniczych, promocjach i okazjach, w tym celu należy zapisać się na newsletter. Osoby korzystające z usługi newslettera mogą w każdej chwili z niej zrezygnować.