Przemysł spożywczy

Bezpieczeństwo żywności i żywienia

Bezpieczeństwo żywności i żywienia

Najważniejsze zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i żywienia. Pojęcia, klasyfikacja zagrożeń zdrowotnych związanych z żywnością i żywieniem, omówiono czynniki biologiczne, chemiczne i fizyczne mogące stanowić takie zagrożenia...

29,90 zł
Produkty zbożowe. Technologia i rola w żywieniu człowiek

Produkty zbożowe. Technologia i rola w żywieniu człowiek

W książce przedstawiono historię, cechy charakterystyczne i tajniki produkcji głównych przedstawicieli artykułów żywnościowych z ziarn zbóż.

35,90 zł
Towaroznawstwo żywności pochodzenia roślinnego

Towaroznawstwo żywności pochodzenia roślinnego

Towaroznawstwo żywności pochodzenia roślinnego dotyczy surowców i przetworów pochodzenia roślinnego oraz zasad opracowywania nowych produktów spożywczych....

49,90 zł
Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego

Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego

Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego dotyczy surowców i przetworów pochodzenia zwierzęcego oraz tłuszczów jadalnych. ...

49,90 zł
Żywność prozdrowotna Składniki i technologia

Żywność prozdrowotna Składniki i technologia

Książka ma pomóc w zrozumieniu roli różnych składników żywności w utrzymaniu dobrego zdrowia. Przedstawiono w nim funkcję tych składników oraz zagadnienia surowcowe i technologiczne związane z produkcją żywności o charakterze prozdrowotnym....

46,00 zł