Automatyzacja przemysłu spożywczego - studia przypadków

  • Wydawnictwo: PWN
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: pod redakcją Ewy Matyszewskiej
  • Wydawca, rok wydania: PWN, 2021
  • Liczba stron : 140
  • Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 205 mm
  • ISBN: 978-83-01-18305-9
  • egz.
  • 95,90 zł

Jedyne na rynku opracowanie, w którym na konkretnych przykładach z polskiego i zagranicznego rynku przedstawione są usprawnienia w przemyśle spożywczym, pozwalające na zmniejszenie kosztów, a także zwiększenie efektywności produkcji.

Jedyne na rynku opracowanie, w którym na konkretnych przykładach z polskiego i zagranicznego rynku przedstawione są usprawnienia w przemyśle spożywczym, pozwalające na zmniejszenie kosztów, a także zwiększenie efektywności produkcji.
AUTOMATYZACJA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO to książka napisana przez praktyków, którzy na co dzień doradzają oraz wdrażają w przedsiębiorstwach rozwiązania usprawniające produkcję. W publikacji szczegółowo opisano liczne studia przypadków z przeprowadzonych wdrożeń, co pozwoli Czytelnikom na skorzystanie ze sprawdzonych w praktyce rozwiązań. Poradnik ma wielowymiarowy charakter. Pokazuje usprawnienia w branży spożywczej na różnych etapach produkcji – od przygotowania produktów, przez ich przetwarzanie, po paletyzację.
Swoimi doświadczeniami w zakresie automatyzacji i robotyzacji podzieliły się takie firmy, jak np.: Kärcher, ASTOR, Mitsubishi, SCHUNK czy Stäubli.
Z książki dowiemy się także, jakie efekty w różnych przedsiębiorstwach przynosi stosowanie urządzeń takich firm jak: OMRON, FANUC, KUKA.
Idealnym uzupełnieniem publikacji są wywiady z przedstawicielami firm, które zdecydowały się na wprowadzenie swoich zakładów w XXI wiek. Opowiadają oni o problemach, które mieli przed zastosowaniem automatyzacji, podejmowanych decyzjach i tym, jak wygląda ich nowa rzeczywistość po wprowadzonych zmianach.
Casebook to ekskluzywna seria poradników dla menedżerów.