PWRiL

Gospodarka pasieczna

Gospodarka pasieczna

Gospodarka pasieczna poradnik dla pszczelarzy amatorów oraz specjalistów. Opisano typy pasiek i uli, zakładanie pasieki, prace pasieczne, pożytki pszczele, zwiększanie wydajności pasiek.   ...

39,90 zł
Hodowla lasu TOM 2 Pielęgnowanie lasu

Hodowla lasu TOM 2 Pielęgnowanie lasu

Pielęgnowanie lasu to całość czynności hodowlanych wykonywanych od założenia uprawy lub powstania odnowienia naturalnego (z wyjątkiem poprawek i uzupełnień) do okresu drzewostanu dojrzałego, a niekiedy nawet do starodrzewu. ...

110,00 zł
80,00 zł
Hodowla lasu TOM 4 Plantacje drzew szybko rosnących Zadrzewienia

Hodowla lasu TOM 4 Plantacje drzew szybko rosnących Zadrzewienia

Niniejsza publikacja jest kompleksowym opracowaniem aktualnego stanu wiedzy o zadrzewieniach w Polsce...

Kury chów pozafermowy

Kury chów pozafermowy

Poradnik dla wszystkich małych hodowców kur od zagospodarowania pomieszczeń, hodowli do podstwowych wiadomości na temat żywienia kurcząt i kur.     ...

Drzewa i Krzewy

Drzewa i Krzewy

Książka ukazuje się w nowej szacie graficznej. Obok rysunków i czarno-białych fotografii z pierwszych jej wydań, została wzbogacona o liczne fotografie kolorowe.        ...

Żyto Chemia i technologia

Żyto Chemia i technologia

Jest to pierwsza polska monografia dotycząca chemii i technologii żyta, a jedna z niewielu w literaturze światowej.     ...

Choroby królików

Choroby królików

Książka opisuje choroby królików, hodowlę królików, choroby zakaźne oraz inwazyjne, rozród i żywienie królików. 

46,90 zł
Ekologiczne podstawy hodowli lasu

Ekologiczne podstawy hodowli lasu

Książka ta, jak sam tytuł wskazuje, traktuje o ekologii jako nauce wykorzy­stywanej w hodowli lasu. Daje bowiem przegląd najważniejszych praw i metod ekologicznych pozwalających hodowcy na prawidłowe interpretowanie zjawisk, z którymi spotyka się w lesie przy wykonywaniu swojej odpowiedzialnej pracy.  ...

Fizjologia roślin

Fizjologia roślin

Prezentowane w książce treści obejmują: przebieg procesów zachodzących w roślinie; mechanizmy funkcjonowania roślin z uwzględnieniem oddziaływania czynników endogennych i środowiskowych; rolę zjawisk fizjologicznych w rozwoju roślin, ich wrażliwość na czynniki stresowe oraz znaczenie fizjologii w plonowaniu roślin użytkowych....

65,00 zł
Uprawa winorośli

Uprawa winorośli

Uprawa winorośli to już trzecie wydanie popularnej książki, adresowanej zarówno do plantatorów, jak i winoogrodników - amatorów. To kompendium podstawowej winoroślarskiej wiedzy, popartej trzydziestoletnim doświadczeniem autora. ...

40,00 zł
Rośliny siedlisk leśnych w Polsce

Rośliny siedlisk leśnych w Polsce

Niniejsza książka nie stanowi ani atlasu roślinności leśnej, ani klucza do oznaczania roślin. Ma na celu przekazanie podstawowej wiedzy o siedliskach leśnych ilustrowanej charakterystyczny­mi dla nich elementami.  ...

Psychologia treningu koni

Psychologia treningu koni

Zagadnienia z psychologii koni z uwzględnieniem możliwości wykorzysta­nia ich w praktyce jeździeckiej, pomogą lepiej zrozumieć konie ...

45,00 zł
Chirurgia małych zwierząt Tom 2 Głowa, szyja i klatka piersiowa

Chirurgia małych zwierząt Tom 2 Głowa, szyja i klatka piersiowa

W poszczególnych rozdziałach zostały przedstawione: choroby jamy ustnej z uwzględnieniem patologii i leczenia zębów, przyzębia, błony śluzowej i tkanek jamy ustnej, choroby ślinianek, gardła, nosa i zatok przynosowych oraz choroby narządu wzroku i słuchu....

99,90 zł
Borówka wysoka

Borówka wysoka

Zawarte w książce informacje pomogą w założeniu plantacji borówki. Opisany odmiany borówki wysokiej, metody uprawy, zakładanie i pielęgnację plantacji...

23,90 zł
Chirurgia małych zwierząt Tom 3 Brzuch i miednica

Chirurgia małych zwierząt Tom 3 Brzuch i miednica

Chirurgia powłok brzucha (otwarcie jamy brzusznej, przepukliny) oraz poszczególnych układów i narządów zawartych w jamie brzusznej i jamie miednicy, zaczynając od układu pokarmowego poprzez układ moczowy i rozrodczy męski oraz żeński. ...

99,90 zł
Produkcja pieczarki na podłożu fazy III

Produkcja pieczarki na podłożu fazy III

Książka ta zamyka cykl obrazujący rozwój technologii produkcji pieczarki i podłoża, jaki dokonał się przez ostatnie 15 lat w Polsce...

33,00 zł
Nowa ochrona pieczarki

Nowa ochrona pieczarki

Działania ochronne i założenia nowego podejścia do zapobiegania stratom powodowanym przez choroby i szkodniki pieczarek...

24,90 zł
Pielęgnacja i podkuwanie kopyt koni

Pielęgnacja i podkuwanie kopyt koni

Każdy użytkownik konia powinien mieć podstawową wiedzę na temat kopyt, aby utrzymywać je w dobrym stanie, a nawet samemu rozczyścić. Powinien również wiedzieć, kiedy zwrócić się o pomoc do lekarza weterynarii, a kiedy do rozczyszczacza czy podkuwacza i potrafić ocenić pracę tych ostatnich. Nieumiejętne postępowanie często prowadzi do nieodwracalnych zmian w kopytach i postawie kończyn.    ...

35,00 zł
Króliki towarowa produkcja mięsna

Króliki towarowa produkcja mięsna

W książce poruszone są następujące tematy: założenie organizacyjno-techniczne fermy, urządzanie fermy, podstawy pracy hodowlanej i charakterystyka materiału zwierzęcego, rozród królików, żywienie, profilaktyka i ochrona zdrowia, zasady uboju królików i przerobu mięsa króliczego.    ...

27,90 zł
Genetyka i podstawy hodowli zwierząt

Genetyka i podstawy hodowli zwierząt

Podręcznik ten przeznaczony jest dla studentów zootechniki, weterynarii i rolnictwa, a także dla uczniów techników rolniczych. Będzie on też pomocny wykładowcom hodowli zwierząt i hodowcom-praktykom....

Żywienie roślin ogrodniczych

Żywienie roślin ogrodniczych

Omawia najnowsze zagadnienia teoretyczne związane z nawożeniem gleb i podłoży oraz żywieniem roślin z zachowaniem naturalnych walorów środowiska przyrodniczego. ...

70,00 zł
Herbologia

Herbologia

Książka ułatwi Czytelnikowi podejmowanie praktycznych działań umożliwiających optymalizację metod regulujących zachwaszczenie, ograniczenie ich kosztów oraz ujemne oddziaływanie na środowisko. ...

29,90 zł
Hodowla i użytkowanie bydła

Hodowla i użytkowanie bydła

Książka opisuje rasy bydła, pokrój bydła i jego ocenę, użytkowanie mleczne i mięsne, rozród bydła oraz wychów cieląt.  ...